Even geduld, laden...

 

Home Assessment

Selectie-, ontwikkelings- of loopbaanassessment

‘Reflectie op menselijk kapitaal’

In Nederland zet 86% van de grotere bedrijven assessments in bij de selectie of (loopbaan)ontwikkeling van medewerkers. Bijna de helft van de medewerkers geeft zelf ook de voorkeur aan het doen van een assessment voor hun persoonlijke- of loopbaanontwikkeling. Zo blijkt dus niet alleen de organisatie een assessment belangrijk te vinden, medewerkers zelf geven in toenemende mate aan een assessment te zien als vertrekpunt om verder aan zichzelf te werken.

Assessment is een betrouwbare methode om het gedrag van mensen in kaart te brengen, te verklaren en te voorspellen. Assessment is een waardevol instrument bij competentiemanagement; het realiseren van synergie tussen het ambitieniveau van mens en organisatie. Uitendaal Coaching doet assessments in het kader van selectie, maar ook binnen persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s of bij het maken van loopbaankeuzes.

Een assessment is erop gericht de sterktes en zwaktes van de (toekomstige) medewerker in kaart te brengen alsook zijn groeipotentieel en zijn drijfveren. Het afnemen van een assessment is altijd maatwerk. De opzet en inhoud van het assessment worden dan ook in nauwe samenwerking met de opdrachtgever afgestemd. De assessments van Uitendaal Coaching zijn wetenschappelijk onderbouwd, gebaseerd op COTAN-beoordeeld testmateriaal en de rapportage biedt zowel de kandidaat als de opdrachtgever een goed zicht op de aanwezige competenties en geeft handvatten voor verdere begeleiding en ontwikkeling.

Een assessment bij Uitendaal Coaching beslaat doorgaans een groot deel van dag en bestaat uit een persoonlijkheids- en intelligentie onderzoek, een psychologisch interview en op maat gemaakte rollenspelen en praktijkoefeningen.